søndag 31. juli 2011

Arbeider i skyggen


Foto Trine Thorsen
Gulerotsuppe med koriander og appelsin
kan det friste?

Før solen treffer uteplassen min siter jeg i skyggen (noe jeg rent faktisk elsker) og jobber. Har litt løse tråder som skal heftes. Oppskrifter som skal gjennomgås på en sak Trine Thorsen og jeg har gjort til Tara. Kanskje snart lunsj tid....

I hvert fall når man som meg var våken kl 06.30 pling!!!

Tilbake til arbeidet. Nærmer meg ferdig bare dobbelsjekke en dressing. Riktige måleenheter er jo greit. Kontroll av meg selv. Hihi....

Nyt den vakre sommerdagen hvor enn du måte være.
Klem fra en småsulten Alex

lørdag 30. juli 2011

Hjemmelaget


I dag går det i hjemmelaget iste og aviser. Jeg har flyttet meg ut i godstolen ute. Og der råder det stillhet, aviser og blader i deilig stor bunke. Pluss iste, i dag med lavendel/ salvie og sitron. Søttet med honning. Super dig.

Prøver å komme i super godt humør! Avisene gjør vel ikke sitt for å hjelpe. Men det er på gli...
En lengre samtale med søster hjalp. Hun baker brød og venter gjester. Jeg skal ferdig steke mitt Esekil brød i hvert fall. Krabbe til middag. Gleder meg til det. Elsker krabber. Har gode sommer minner fra ungdommen da vi lystret etter krabber og kokte de på bål ute på skjærene. Tidlig morgentimer satt vi der og nøt lunkene krabber. Før vi dro hjem og sov. Sov til langt på dag. Til min mors store frustrasjon. Leste legeromaner. Alle var lykkelige, i vhert fall i romanene. Sykesøster fikk jo alltid den nye unge kjekke legen.
Tider det. Finnes legeromaner fortsatt mon tro?

Enn så lenge
Alex

fredag 29. juli 2011

Omtale.... yeehhh

Litt flere armbånd tilgjengelig på

"Folk og røvere" på Lillehammer
selger armbåndene
og gir pengene til
UTØYA

(bilde lånt fra Facebook siden deres)

"Den gode feen" har også
omtalt
og tatt fine bilder
av armbåndene
TUSEN takk Linda

(bildet er lånt fra Den gode feen)


Armbåndene får du nå hos;


disse har fått nye forsendelser
og flere kommer i
neste uke.

Enn så lenge og TAKK jenter
Peace Alex


PS. Flere peace armbånd lagt ut i dag,- mandag 1 aug.





Flytter ut og så inn og så ut igjen

Hjerte sten og drivved gjør meg
selskap
en fordel er at man slipper fylle
vannkannen
den er selv-fyllende denne
sommeren

Det er liksom sånn dagen i dag har vært. Først var jeg en tur på stranden. Flott vær. Badet. Litt pyse, så jeg hopper. Går ikke ann med anger da... Regnet kom, brått. Stranden ble folketom raskt. Jeg dro hjem med litt våte ting. Fikk alt inn fra uteplassen.

Men så åpner himmlen seg igjen. Med sol. Dermed ut igjen. Satt i skyggen og jobbet litt. Flere armbånd pågang. Sammen med hjertestener og drivved. Duften av våte urter og lavendel. Nå har heg trukket inn igjen.

Flytter tingene inn igjen.
3 ganger, ja tror det holder for i dag. Eller nei forresten. Te ute etter middag når solen er borte fra plassen. Ut igjen...

Og sånn går dagene.
Klem fra Alex

tirsdag 26. juli 2011

Peace armbånd


Jeg har sendt av sted en pakke med armbånd, og kjeder til Cornelias Hus i Trondheim. Men det er også lagt ut nye armbånd på Epla. Endelig kom peace tegnene. Ble tom før ferien, men de ble liggende i tollen.
I dag har jeg fått laget opp flere og holder på med litt andre ting også...


Ikke nok med det, jeg hadde også bestilt noen avstikkere av urter. De stakkars lå i postkassen min når jeg kom hjem. Ikke mye liv i de nei. Dog de lå ikke i tollen, bare i postkassen. Bravo Alex.... og stakkars postbud.

Legg turen forbi Epla, jeg sender ut fortløpende.
Klem fra Alex

mandag 25. juli 2011

Fredagens utflukt

Ella ser etter fergen

Vill-timian og bergmynt ligger
nå til tørk...

Ella og Anna følger meg til båten

pakket inn i mammas genser og mitt skjerf
litt kaldt..

Anna nyter litt potetgull
etter en
god tur på øya.

På fredag, i regnvær, satt jeg meg på Oslofergen ut til Bleikøya. Der ble jeg tatt i mot at kjæreste Line og hennes 2 døtre (Ella og Anna). En virkelig god dag omgitt av Line, mann og barn. Te og bakevarer. Vakre Bleikøya.

Line og jeg satt i sofaen og snakket når vi trodde det var lynnedslag i Oslo. Noe vi jo kort tid etter fikk vite var en bombe. Vi skvatt, men snakket vidre.

Tur langs stranden med Ella og Anna plukket vi vill-timian og bergmynt. Plukket litt drivved. Barna løp rundt og lekte. Fant litt bringebær og markjordbær som vi spiste med glede. UTROLIG hyggelig dag.

Takk for en flott dag til Line, Pål, Ella og Anna!

Jeg har etter å ha mistet 2 som stod meg nær, pluss at mamma og søster har vært alvorlig syke de siste årene (men det går bra med de nå.). Fått erfare hvor viktig familie og gode venner er!!! Og ikke minst å si det til de man er glad i. Plutselig kan det være for sent... Si "jeg er glad i deg"/ "setter pris på vårt vennskap" etc. Si det og vis det.

Stolt i dag av å være norsk, når man så rosetoget. Flott!!!!

Klem fra Alex

søndag 24. juli 2011

Stille stund



I dag måtte jeg ut av vakumet etter den forferdelige, uvirkelige og sørgelige tragedien som har rammet Norge. Mine tanker går til alle ofrene og deres pårørende. Uvirkelig.....

En tur i skogen var deilig. Fant kantareller nok til en deilig middag. Årets første for min del. Etterpå dro jeg innom Uranienborg Kirke. Tente lys. Stille stund. Kun meg i hele kirkerommet. Vakkert og stille.

Sammen er vi sterke! Carpe diem.
Alex



torsdag 21. juli 2011

Mini ferie

Her har du meg og mitt lår
stranden i dag!


I dag har nesen vært som en mini ferie. Flott vær. Startet dagen med vask av leilighet. Deilig! Så ble det et par timer på stranden. Hjem og ordne litt. For så kom kjæreste Caroline og hentet meg. Vi har hatt en deilig aften med god mat og masse snakk.... på Bølgen & Moi. Satt ute i flott vær til kl 22. Hvor deilig er ikke det?! Moules et frites. Oser aioli av meg. Topp.

Huset dufter rent og av dill. Blomster er plukket inn. Lykke. En virkelig god dag!

Sov godt, ses i morgen.
Nattaklem fra Alex

onsdag 20. juli 2011

DIY today

Dagens DIY prosjekt
stener
med hull
fra Skagen

de har fått (noen av de) skinnsnor
klare til nøkler.

En typisk
Skagen DIY.

Og jammen fant jeg ikke frem
alle stener med hull fra
Frankrike
også.

Hmmmm

Alex

Tips

Mange som har Tine og hennes merke TineK Home som sitt favoritt merke. Nå har de også startet og blogge. I boken min "Styling" var jeg bl.a hjemme hos Tine og tok bilder. Hun er tro mot sin stil, selv om den til stadighet utvikler seg. Dyktig er vel ordet. Legg turen forbi blogge HER.

Lite tips fra
Alex

tirsdag 19. juli 2011

Fra Kina med lykke



Når jeg kom hjem lå endelig noen av disse lykkemedaljongene fra Kina og ventet på meg. I sten, så de veier litt, og dermed ligger/ henger de pent. Liberty tekstil selvfølgelig. Ligger på Epla nå.

I dag har jeg drukket te med Vibeke, noe som alltid er kos. Dermed ble det en del oppdatering på diverse info som skal utveksles. Viktig info. Hark....

Ses litt senere,- middagen kaller.
Klem Alex

mandag 18. juli 2011

Litt sol


Etter et utrolig regnvær, kom jammen
meg litt sol!

Bare å nyte hvert sekund.

Ergo er neglene (på tærene) blitt
lakket...

2 planter er byttet ut
(døde i løpet av ferien)

De ble raskt plantet mens teen
trakk.

Litt deilig ost, kjeks og kjørvel.

Lykke!!!

Urtene mine
de trives.
De har likt sommeren
(selv om matmor var på ferie)

Dagens lille oppdatering.
Klem
Alex

Happy mandag?

Min nye samling
skjell
med hull...

i dag håper jeg på en glad og god mandag. Kjører i vei, så får vi se hvordan den blir. Opphold i det minste (i været alltså). Ny uke, og her skal gjøres litt av hvert. Noe gøy, noe morsomt og en del trivialiteter. Men jeg har egentlig funet ut at jeg liker veldig godt hverdager. Liker at det er noen daglige rutiner. Hmmmm.

Dufter frisk ute. Fuglene synger. Sommerstille.

Jeg griper fatt på dagen og uken. Og må den bli en god en! Enn så lenge Alex

søndag 10. juli 2011

Trinn 2 på arbeidsleieren

Louis ovvervåker arbeidet

grå + beige lin fra IKEA
( da skal de bare skrues fast disse setene)
Jippi


Noen kaller det ferie og jeg kan helle til å si arbeidsleir.... I dag har jeg trukket de 12 stolsetene + 2 andre stoler. At arbeidsredskap er viktig har jeg fått erfare, stiftepistolen til søster er et herk av en stiftepistol. Takke meg til min egen gode dekoratør pistol!

Peisestuen/ kjellerstuen har fått en liten kjærlig Alex hånd i dag. Søster går etter og setter sitt preg på det hele. Team-work. Puter som ble handlet inn i går gjorde susen. Sørlandssentret. Oh my............. Får jo litt USA følelse med alle butikkene rundt selve sentret. Ble helt matt. Men innmat puter ble kjøpt samt at vi orienterte oss. Ja da.

Båttur, og så sofaen på meg. Og te selvfølgelig.
Enn så lenge over og ut fra Sørlandet,- Alex


fredag 8. juli 2011

Fabrikk?

Kan jo se sånn ut der de står kl 21.00 i går
hjerte stener fra Skagen


Rene fabrikk stemningen kl 21.00 i går kveld, der 12 stoler står på rekke og rad. Ny grunnet. I dag blir det oljemaling. En fantastisk dag. SOL og deilig sommer følelse. Livet blir straks litt enklere da. Ellers er feriemoduset uendret. Går litt sakt fremover. Intet stress. Fant flere markjordbær og prøvde oss på årets første rips.

Selv om været er godt nå til morgnen også, så blir det innkjøp i dag. Listene er skrevet. En god del vi trengte. Av det ene og det andre.

Enn så lenge fra sørlandets stolfabrikk
nyt dagen og klem fra Alex

onsdag 6. juli 2011

Kamera vegring



Jepp, jeg tror jeg har kamera vegring for tiden. Dermed ble Iphonen med på dagens-lille-plukke-litt-frukt-fra-hagen-dagen. Kanskje litt vel optimist med en stor bolle til markjordbær? Men i hvert fall noen. Kirsebær derimot de henger jo høyt der opp i stige høyde. Konklusjon ikke full bolle der heller nei. Frukt ble!!!

Ellers står dagens middag og småkoker på komfyren. Ferdig om par strakser. Hundene har fått tur og søster sover. Ergo alt er som normalt. Solen har tittet frem. Hvilken glede gir ikke det. Der søster og jeg vandrer rundt i samme kjole (innkjøpt i går 2 for 300,-). Giid jeg kunne si i samme størrelse, men det er løyn.... Dessverre.


Middag
Klem fra Alex


mandag 4. juli 2011

India på sørlandet

Vintage indisk sammen
med Liberty
alle er forskjellige
Kult
armbånd!

noen få Peace armbånd også
flere
tegn er bestilt og kommer...

Slappe dager omgitt av folk gjør at man ikke får gjort noe som helst. Dvs. noe får man jo gjort. Oppvaskmaskinen kjører. Mat lages og spises. Turer med hundene. Dører som går opp og igjen i et j..... kjør. Alle går rundt som Zombier. Alle gjør alt i sitt tempo. Og hva gjør jeg? Zombie tempo uten kamera.

I går ble det litt tid til mine ting. Satt meg litt vekk fra alle. Da ble endelig litt gjort.... Dermed er det nye ting på Epla.

Ellers kan jeg melde om en rett så deilig ettermiddag. Sol. Og om jeg skal si det selv,- en deilig middag jeg laget. Ganske så fornøyd med mine kokekunnskaper. Som søster sa; "Hva gjorde vi før Salma laksen?". Tja.... Søster og jeg var også i Krisitansand på lørdag. Der "tømte" vi fiskemarkedet. For et deilig sted.

I dag skal gutta (les hundene) og jeg på en litt lengre tur. Jeg skal lese og sjekke ut frukten i nærmiljøet.

Nyt dagen og mandagen
og en så lenge Alex

lørdag 2. juli 2011

Langs veien

Deilige økologiske danske jorbær
langs veien
slipp pengene ned i kassen
=selvbetjening
noe av det jeg ELSKER med sommer
er skilt som dette langs
veien.

Dette er siste rest av bilder fra en deilig Danmarksferie. Akkkkk hvor fort ferien går. Alle de mange planer man har. De ble ikke satt ut i livet, men mye er allikevel gjort. Tilbake i gamle landet med gode minner og mange stener....

Skal se om jeg ikke får skjerpet meg de neste dagene. Nå som bagen er pakket ut. Blogge mere. Lage smykker. Lese ferdig boken, eller sannheten er vel at jeg må komme igang med den.

Ønsker alle en god fellesferie start, og en god natt.
Klem fra Alex